top of page

ONZE GESCHIEDENIS

sinds 1986

In oktober 1976 richtte een groep vrienden de vereniging " LA PASSERELLE " op in Watermaal-Bosvoorde, een opvangcentrum voor kinderen met een handicap en verwelkomde haar eerste kostganger.

In 1996, 20 jaar na de oprichting, " LA PASSERELLE ", werd deze keer geconfronteerd met het  gebrek aan ruimte voor zijn oudsten en begon met de opening van 'un  Nieuw centrum   accommodatie voor volwassenen met een handicap: " LES BOLETS ".

Ondertussen neemt een van de ervaren opvoeders het initiatief om een dagcentrum voor gehandicapte volwassenen te creëren om zo een meerwaarde te bieden aan hun leven, gekoppeld aan fysieke activiteit in de open lucht.

Zo zag de vzw " TIMBER " in 1986 het levenslicht in de vorm van houtkap gecombineerd met de verkoop van verwarmingsstammen.

logo timber.jpg

DAG CENTRUM

Gelegen in Brussel nabij het Zoniënwoud, biedt het dagcentrum houtkap aan als hoofdactiviteit. Van het kappen tot het afleveren van de stam bij de klant, onze houthakkers nemen deel aan alle fasen van onze activiteiten.
 

Het centrum biedt jongeren die uit het speciaal onderwijs komen een plaats van activiteit waar ze echt werk kunnen doen, rekening houdend met hun beperkingen. Deze jongeren die moeite hebben om de prestaties te leveren die vereist zijn door aangepaste werkbedrijven of die niet constant winstgevend zijn, zullen er een beroepsopleiding kunnen volgen.

Zo krijgen ze toegang tot een meer lonend statuut, namelijk dat van de werknemer. Het productiviteitsaspect is zwak, de aanmoediging betreft vooral de kwaliteit van het uitgevoerde werk en niet de kwantiteit.

bottom of page